Z důvodu probíhajících stavebních prací je vstup pro rybáře od 1.11.2023-27.3.2024 zakázán. Děkujeme za pochopení. Kemp Merkur je pro veřejnost UZAVŘEN do 27. 3. 2024/ dotazy prosím pište na kemp@pasohlavky.cz - preferujeme e-mailovou komunikaci na kterou reagujeme v nebližším možném termínu.

Léto jak má být

Léto jak má být

Vedení trasy: Pasohlávky

Časová náročnost: vícedenní

Charakteristika:

Zažijte léto naplno v Pasohlávkách. K nejoblíbenějším centrům vodní rekreace na Moravě nepochybně patří právě komplex na břehu Novomlýnských nádrží u obce Pasohlávky. Místo je vyhledáváno milovníky plavání, windsurfingu a dalších vodních radovánek. Velkou výhodou Pasohlávek je kromě komplexních služeb pro rodinnou dovolenou u vody, rybáře i sportovce, bezprostřední blízkost chráněné krajinné oblasti Pálava, historického města Mikulov, Dolních Věstonic s archeologickou expozicí, mnoha rodinných vinných sklípků i hustá síť pěších tras a cyklotras, které zvou k objevování širšího okolí.

Popis:

1. den

  • dopoledne příjezd a ubytování v ATC Merkur nebo RZ Laguna
  • sportovně-relaxační aktivity v ATC

2. den – Pasohlávky

  • dopoledne prohlídka Pasohlávek a archeologické výstavy
  • odpoledne sportovně-relaxační aktivity v ATC

3. den – na kole kolem Nových Mlýnů (cyklovýlet – cca 27 km)

  • Trasa prochází oblíbenou rekreační oblastí Pasohlávky a vede okolo Horní a Střední nádrže vodního díla Nové Mlýny, kde byla nově instalována Naučná stezka Věstonická nádrž. Je to oblíbená místní trasa s nízkým stupněm náročnosti, vedoucí po zpevněných a nezpevněných komunikacích, částí po frekventované komunikaci E561.

4. den – výletní plavba

  • dopoledne výletní plavba po Mušovské nádrži, z lodi uvidíte vápencové hřebeny Pavlovských vrchů. Loď kotví v přístavu kemp Merkur a je možné plout až do Brodu nad Dyjí.
  • odpoledne sportovní relaxační aktivity v ATC

5. den – na kole za vínem

  • celodenní cyklovýlet: Pasohlávky › Brod nad Dyjí › Dolní Dunajovice › Bavory (ochutnávka vín) › Mikulov (prohlídka historického centra města se zámkem a řadou expozic, Dietrichsteinská hrobka, …) › Březí › Dobré Pole › Nový Přerov (návštěva farmy Jáňův dvůr) › Novosedly (exkurze po naučné stezce Stará hora, prohlídka vinařství, ochutnávka vín) › Brod nad Dyjí › Pasohlávky

6. den – Pálava

  • Celodenní výlet chráněnou krajinnou oblastí Pálava. Na hřebenech Pálavy se tyčí zříceniny středověkých hradů Děvičky a Sirotčího hrádku s neopakovatelnými pohledy na jižní Moravu i Dolní Rakousko.

7. den

  • ukončení pobytu a odjezd

Doplňující informace – možnosti sportovního vyžití v autokempu:

windsurfing, škola a půjčovna windsurfingu

minigolf, beachvoleybal, sportovní trampolíny, tenisové kurty, volejbalová hřiště, dětská hřiště, ping-pong, vodní fotbálek, tobogán

půjčovna jízdních kol, půjčovna člunů, půjčovna vodních šlapadel, půjčovna čtyřkolek

Adrenalinové zážitky:

vodní lyžování, aquaskipper, zorbing a aquazorbing, wakeboarding, den na plachetnici, sjíždění řeky Dyje, let horkovzdušným balonem, vyhlídkový let nad Pálavou, segway, lukostřelba, vznášedlo, sedmimílové boty

Máte dotaz? Potřebujete rezervaci termínu?  Pište na Ke komunikaci použijte e-mail. Na e-maily odpovídáme do 48 hodin, děkujeme za pochopení.